COM HAN DE SER ELS ESCRITS

(Foto: Eclèctica)

  1. El text ha de tenir com a mínim unes 100 paraules (unes 9 ratlles en l’edició en el bloc). No l'has de fer ni excessivament curt, ni massa llarg. Més val una redacció breu i ben feta que no pas un text llarg i mal construït.
  2. No escriguis frases massa llargues (de més de 25 paraules aproximadament), una oració de tres línies amb errors de puntuació, per exemple, no s’entén!
  3. No barregis els conceptes. Si el text és una mica llarg, divideix-lo en paràgrafs; cada paràgraf, una idea. 
  4. No repeteixis la mateixa paraula en una mateixa frase o paràgraf. Enriqueix el text, busca sinònims, fes servir pronoms, planteja la frase d’una altra manera...
  5. Corregeix els possibles errors ortogràfics. Abans d’editar el text, fes-ne un esborrany. Obre un document a l’oppen office o en el word. Escriu i passa-hi el corrector. Repassa-ho bé, el corrector no detecta tots els errors.
  6. Finalment, afegeix-hi una foto, una presentació, un vídeo, un póster... És important triar bé, no hi posis qualsevol cosa. Les imatges han d'estar relacionades amb el text per tal d'enriquir-lo i complementar-lo. Si la foto no és teva, al peu de foto has d'indicar-ne el nom de l'autor.